Melco membatalkan cadangan resort bersepadu di Jepun
togel

Melco membatalkan cadangan resort bersepadu di Jepun

Melco Resorts & Entertainment telah menarik diri daripada rancangan untuk membangunkan resort bersepadu (IR) di Yokohama, Jepun, syarikat itu mengumumkan semalam.

Melco, yang menjalankan beberapa pusat peranginan di Macau termasuk Morpheus, City of Dreams, Altira dan Studio City, telah melaburkan sejumlah data macau besar masa dan wang dalam projek Yokohama, yang dilihatnya sebagai lokasi yang ideal untuk mengembangkan operasinya.

“Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah bekerjasama dengan rakan kongsi kami untuk merangka cadangan IR bertaraf dunia superlatif yang mencerminkan ciri dan budaya unik Yokohama dan yang akan meletakkan bandar itu di peringkat pelancongan global,” kata Lawrence Ho, Pengerusi dan CEO Melco.

“Cadangan kami tertumpu pada segmen premium Asia, pengabdian kami terhadap kualiti dan ketukangan, dan dedikasi kami untuk mencipta destinasi hiburan bertaraf dunia. Kami mereka pusat peranginan ini dengan cara yang mencerminkan tumpuan Melco pada kualiti, menunjukkan pendekatan hormat Result SGP terhadap perkongsian, membangunkan langkah perlindungan paling maju di dunia, dan dengan tingkah laku perniagaan beretika yang ketat semasa proses itu.”

Walau bagaimanapun sentimen tempatan telah ditetapkan terhadap sebarang pembangunan sedemikian, dan projek itu terhenti.

“Malangnya, rakyat Yokohama telah memutuskan sebaliknya, dan keputusan pemilihan datuk bandar memberikan keputusan yang jelas,” tambah Ho.

“Datuk bandar baharu, setelah berkempen pada platform anti-IR, kini telah menutup pintu pada proses yang kami lakukan dengan rakan kongsi kami. Walaupun kami kecewa, kami berterima kasih atas persahabatan yang telah kami jalin sepanjang proses itu dan mengucapkan terima kasih yang tulus kepada rakyat dan kerajaan Yokohama, serta rakan kongsi perniagaan dan komuniti kami, atas sokongan padu mereka.

“Melco telah bekerja di lapangan di Jepun selama lebih sedekad. Kami amat Result Sidney percaya pada potensi jangka panjang negara dan kekal komited untuk meneroka peluang untuk membangunkan resort bersepadu terbaik dunia di Jepun. Kami akan menutup pejabat Yokohama kami sambil mengekalkan pejabat perwakilan di Tokyo.”